FIV cu ovocite donate proaspete – rata de succes

FIV cu ovocite donate proaspete

FIV cu ovocite donate proaspete sau FIV cu ovocite congelate? Este una dintre cele frecvente intrebari pe care si le pun femeile care, pentru a deveni mame, au indicatie de fertilizare in vitro cu ovocite donate.

Exista o serie de studii care arata ca ratele de reusita in cazul procedurii de FIV cu ovocite donate proaspete sunt mai mari. Statistic, sansele unei nasteri vii care rezulta dintr-un ciclu de FIV cu ovocite donate proaspete sunt cu pana la 12% mai mari decat in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite donate congelate.

In cadrul Clinicii Medimall, pacientele fac FIV cu ovocite donate proaspete. Exista si exceptii, insa. Ovocitele donate se congeleaza doar in cazul in care donatoarea are diferite particularitati extrem de rar intalnite. Indiferent daca procedura se face cu ovocite donate proaspete sau congelate, pretul procedurii este acelasi.

FIV cu ovocite donate proaspete – care sunt etapele

In cazul procedurii de FIV cu ovocite donate proaspete, femeia careia i se va face embriotransferul trebuie sa urmeze o serie de pasi pana la procedura in sine.

Primul pas consta intr-un consult de specialitate, in urma caruia pacientei i se va recomanda o serie de investigatii suplimentare. Determinarea valorii de AMH este o analiza care nu trebuie sa lipseasca de la dosarul medical al femeii care urmeaza sa faca un FIV cu ovocite donate.
Aflarea AMH-ului este esentiala. Procedura de FIV cu ovocite donate se recomanda femeilor care nu mai au rezerva ovariana sau care au ovocite de proasta calitate. In caz contrar, medicul specialist pe probleme de infertilitatea va incerca si alte proceduri de reproducere umana asistata.

Dincolo de un set de analizele de sange, care cuprinde si teste genetice, pacienta va face si o ecografie, pentru verificarea aparatului reproducator.

Pentru ca donatoarea de ovocite este anonima, primitoarea va completa o fisa. Aceasta va completa diferite caracteristici fizice, printre care se numara culoarea ochilor si inaltimea. Aceste date sunt necesare pentru a se face o potrivire cat mai buna intre cele doua femei.

Consilierea psihologica este si ea trecuta in lista pasilor pe care trebuie sa ii parcurga femeia care va primi ovulele.

Odata identificata donatoarea de ovocite, primitoarea va urma un tratament medicamentos. Rolul acestuia este de a pregati uterul pentru embriotransfer. Tratamentul poate fi inceput in Romania, chiar daca transferul se face in alta tara.

Cand se face embriotrasnsferul

Embriotransferul este ultima etapa a procedurii de fertilizare in vitro cu ovocite donate proaspete. Acesta se face dupa extragerea ovocitelor de la donatoare, procedura numita punctie.
Ovulele extrase sunt fecundate de spermatozoizii de la partenerul femeii care va face FIV-ul in laborator. Embriotransferul se face la cel mult 72 de ore de la recoltarea ovocitelor.
In cazul in care embriologul obtine mai multi embrioni ce pot fi transferati, cuplul care alege FIV cu ovocite donate proaspete poate decide conservarea lor, prin criogenare. Embrionii criogenati pot fi folositi de cuplu pentru o sarcina ulterioara.

Intregul proces poate dura in jur de doua luni.

Dupa embriotransfer, pacienta trebuie sa astepte 2 saptamani pana sa isi faca un test de sarcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 6 =