Daca iti doresti sa devii mama, dar rezerva ovariana proprie nu iti mai permite acest lucru, exista o solutie pentru a-ti indeplini visul. Este vorba despre fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania sau in alta tara ce permite realizarea procedurii. Legislatia din tara noastra permite sa alegi dintre mai multe optiuni. Poti comanda ovocitele donate de la o banca din strainatate sau poti gasi tu o donatoare. Cu o rata de succes mai mare, de pana la 85%, poti alege sa urmezi procedura in Grecia. Vorbim in continuarea acestui articol despre ce presupune fiecare dintre cele trei optiuni si care sunt sansele de succes.
Pregatirea pentru procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania sau in alta tara presupune o serie de analize si tratamente. Esentiala este o abordare corecta in ceea ce priveste pregatirea endometrului. Despre aceasta poti citi mai multe in Cum se realizeaza pregatirea endometrului pentru embriotransfer astfel incat sa se creasca sansele.
In ceea ce priveste optiunea de a trece prin procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania, exista urmatoarele variantele. Prima dintre ele este aceea in care poti sa vii personal cu o donatoare cunoscuta. Pentru ca procedura sa fie posibila trebuie sa inchei cu aceasta un acord notarial. Ulterior, este nevoie ca dosarul tau de FIV sa fie aprobat de Autoritatea Nationala de Transplant (ANT).
Pentru ca prima dintre proceduri este una greoaie si birocratica, care te poate costa timp pretios, poti opta pentru FIV cu ovocite congelate de import. Odata importate, intreaga procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate are loc in tara.
Fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania si rata de supravietuire la decongelare
Exista pachete de trei, de cinci, de sapte si de zece ovocite congelate. Atunci cand alegi un astfel de pachet, tine cont de faptul ca rata de supravietuire la decongelarea ovocitelor este de aproximativ 60%.
Specialistii atentioneaza astfel ca la o procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania exista riscul ca din start sa se piarda 40% din ovocitele congelate. In ciuda acestui lucru, vestea buna este ca rata de sarcini obtinute in urma unei proceduri de fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania este de aproximativ 40%.
Fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania si finantarea de la stat
In cazul in care te-ai hotarat sa urmezi o procedura FIV cu ovocite donate in Romania, o veste buna este ca poti beneficia de decontare din partea statului. Valoarea acesteia si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti le poti vedea aici. Un cuplu sau o femeie singura are dreptul la maximum trei proceduri.
Cu toate acestea, pune atent in balanta sansele de reusita si beneficiile unei proceduri FIV cu ovocite congelate sau cu ovocite proaspete. Afla mai multe despre acest subiect de pe blog.
In conditiile in care pentru a-ti creste sansele de a ramane insarcinata vei dori sa apelezi la FIV cu ovocite proaspete donate, iata ce pasi vei avea de urmat.
In prima faza, va trebui sa gasesti un specialist care sa realizeze o diagnosticare corecta. Apoi, e nevoie de un management eficient al cazului, pana la embriotransfer. Te poti adresa specialistilor cu experienta in proceduri de reproducere umana asistata medical ai Dacia Medical Center (Bucuresti – 0766 536 553) sau Ana Medical Center (Ploiesti – 0733 550 055).
Acestia te vor indruma pas cu pas. Iti vor sta alaturi in fiecare etapa a procesului de pregatire. Atentie insa ca embriotransferul se va realiza in alta tara. Comunicarea cu unitatea medicala de destinatie si conduita medicala cad in sarcina specialistului din Romania. Acest fapt scuteste cuplul de multe neplaceri si neintelegeri.
FIV cu ovocite proaspete in Grecia, cu sanse de succes de pana la 85%
Poti opta pentru FIV cu ovocite proaspete in Grecia. Pentru o astfel de procedura, sansele de reusita cresc pana spre 85%. Si asta in conditiile in care un pachet contine intre 7 si 8 ovocite. In conditiile efectuarii FIV cu ovocite proaspete, rata de succes este cuprinsa intre 60 si 75%. In cazul in care in urma procedurii rezulta si embrioni congelati, rata cumulata creste pana la 85%.
Obtinerea unei astfel de rate de succes este posibila deoarece ovocitele proaspete provin de la donatoare tinere. Ele au intre 18 si 30 de ani. De obicei, sunt donatoare care au mai nascut si au cel putin un copil. In plus, donatoarele trec printr-o testare psihologica.
De asemenea, fac un pachet de 50 de analize genetice. Sunt astfel testate pentru cele mai frecvente boli cu transmitere genetica din Europa. Concret, asta inseamna ca sunt cele mai mari sanse de a obtine o sarcina sanatoasa, cu un copil fara probleme.
Pasi pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate in Romania
Daca si tu vrei sa apelezi la FIV cu ovocite proaspete in Grecia, primul pas este sa alegi un medic din Romania. El trebuie insa sa colaboreaza cu o clinica din afara tarii. Acesta iti va explica exact ce urmeaza sa se intample. In plus, va cere medicului care se va ocupa de procedura FIV sa demareze recoltarea de la donatoare.
Acest pas se numeste sincronizare. El presupune, in cazul tau, controlul medical initial si stabilirea medicatiei specifice pentru a pregati endometrul pentru sustinerea sarcinii. Astfel, se va incerca obtinerea grosimii critice a endometrului, de 7 mm (peste 9 mm ar fi preferabil), inainte de realizarea transferului intrauterin al embrionilor. In tot acest timp, medicul tau va transmite celui de la clinica din strainatate toate informatiile de care are nevoie pentru a pregati recoltarea de ovocite. Este foarte important ca aceasta sincronizare sa se desfasoare fara probleme pentru ca receptoarea sa fie gata atunci cand si ovocitele pot fi recoltate.
Ce se intampla cu partenerul
Medicul din tara va prescrie efectuarea si, ulterior, interpretarea spermogramei partenerului. Rezultatele vor fi trimise mai departe catre clinica ce se ocupa de fertilizare, astfel incat nu este nevoie de un alt drum pana acolo. Astfel, cand totul va fi gata pentru procedura, partenerii trebuie doar sa ajunga la destinatie. Ei pot sosi in timpi diferiti. Barbatul, pentru proba de sperma, iar femeia, pentru embriotransfer.
De cele mai multe ori, medicul curant va va insoti. De asemenea, la intoarcere, el va fi cel care va monitoriza sarcina, stiind exact despre ce este vorba si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.
Fertilizare in vitro cu ovocite donate: cum iti alegi medicul
Este important sa stii ca ai pe cine sa te bazezi in tara. Medicul iti poate raspunde rapid oricarei intrebari legate de procedura. Te poate ghida, trata si tine sub control eventualele probleme care pot aparea pe durata acestui proces. Informeaza-te si alege varianta potrivita pentru tine.
Noi iti punem la dispozitie doi dintre cei mai reputati specialisti in domeniul reproducerii umane asistate medical din Romania. Discutam despre Dr. Denisa Nica (Ploiesti) si Dr. Chadi Muheidli (Bucuresti), pe care ii puteti contacta la 0733 550 055, respectiv 0766 536 553.
2 Responses
Acest site web are cu siguranta toate informatiile de care aveam nevoie despre acest subiect si nu stiam pe cine sa intreb.
Buna ziua! Va multumim frumos pentru mesaj. Ne bucuram ca v-am putut fi de ajutor. Pentru detalii si suport, puteti contacta cu incredere partenerii nostri:
* Dacia Medical Center Bucureşti, tel. 0766.536.553, http://www.daciamedicalcenter.ro
* Ana Medical Center Ploieşti, tel. 0733.550.055, http://www.anamc.ro