Tratamentul infertilitatii cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro cu embrioni donati este unic printre tehnicile de reproducere asistata. Copilul nascut nu are materialul genetic al parintilor, insa acestia se pot bucura de experienta sarcinii si de cea de a da nastere unui copil. Despre cauze care duc la indicatia de FIV cu embrioni donati, etape si costurile unei astfel de proceduri, vom vorbi in materialul urmator.
Cauze embrioni donati: cand se indica procedura
Procedura de fertilizare in vitro cu embrioni donati este, uneori, singura sansa de a avea un copil. Actul de donare de embrioni sau de obtinere a lor prin fertilizarea in laborator a ovocitului donat cu sperma donata poate fi singura optiune atunci cand avem simultan infertilitate feminina si masculina ori avem o femeie singura fara rezerva ovariana.
Printre cauze regasim:
- cuplurile in care ambii parteneri sunt diagnosticati cu infertilitate;
- cuplurile in care partenerii sunt purtatori ai unei boli ereditare care poate fi transmisa catre copil sau ii poate fi fatala;
- femeile cu o rezerva ovariana ce nu permite FIV cu ovocite proprii, fara partener.
In aceste situatii, toti isi pot indeplini visul de a fi parinti cu ajutorul progreselor in domeniul reproducerii umane asistate si a legislatiei din tarile care au reglementat eficient acest segment. In Romania, procedura este ilegala.
Esential in acest context este faptul ca embrionii donati sunt singura optiune pentru femeile singure care isi doresc un copil si pentru care adoptia este ceva mai complicata. Mai exact, de cele mai multe ori, femei care au trecut de varsta fertila si nu au un partener pentru a dispune de lichid seminal pentru FIV cu ovocite donate.
In materialul de mai jos va prezentam una dintre numeroasele povesti de succes din clinica Ana Medical Center din Ploiesti. Povesti in care visul de a fi mama a fost implinit cu ajutorul embrionilor donati si al Dr. Denisa Nica, specialist in probleme de fertilitate.
Un vis devenit realitate cu embrioni donati
Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie, considera ca procedura de fertilizare in vitro cu embrioni donati se indica in cazul femeilor care nu mai au rezerva ovariana proprie. Daca totusi exista, este scazuta cantitativ si atunci privim obiectiv situatia. Pacientele sunt consiliate corect. Li se comunica sansele de reusita atunci cand aleg per primam procedura cu embrioni donati.
Sanse de reusita pentru FIV cu embrioni donati
Rata de succes a fertilizarii in vitro cu embrioni donati depinde de mai multi factori. Acestia includ:
- calitata embrionilor transferati;
- faptul ca embrionii au fost congelati sau proaspeti;
- varsta donatoarei;
- starea generala de sanatate a femeii-receptor.
Pe langa factorii enumerati mai sus, ratele de succes depind si de stadiul de crestere la care au fost congelati embrionii. Dar si de tehnica folosita pentru congelarea si decongelarea lor si procedeul prin care a fost obtinuta sperma – daca a fost obtinuta printr-o procedura chirurgicala.
Procedura de fertilizare cu embrioni donati se bucura de rate de succes foarte mari, indiferent daca este vorba despre embrioni proaspat obtinuti ori congelati.
In prezent, datele oficiale raportate de clinica Medimall din Atena, cu care medicii nostri colaboreaza, arata o rata medie de succes de peste 85% pentru FIV cu embrioni donati.
Costuri fertilizare in vitro cu embrioni donati
Preturile pentru embrioni donati difera de la o clinica la alta.
Grecia, denumita in presa internationala taramul fertilitatii, este una dintre cele mai cautate tari europene cand vine vorba despre reproducere umana asistata cu donator. Legislatia elena este extrem de clara atunci cand vine vorba despre reproducere umana asistata.
Intra pe blog sa vezi mai multe povesti de success si cum au reusit pacientele noastre sa isi indeplineasca visul cu embrioni donati.
Lasa-ne un mesaj daca ai nevoie de mai multe informatii despre acest subiect sau daca ai nevoie de o programare la unul din specialistii nostri in infertilitate.