Procedura Ovocite Donate

pret fiv cu ovocite donate

Ce include pretul de 6.000 euro/procedura

Profita de reducerile constante la FIV cu ovocite donate si embrioni donati. Chiar si atunci cand ele nu sunt valabile, ai printre cele mai mici costuri din Europa. Costul total include:

  • identificarea donatoarei potrivit profilului femeii care va primi embrionul
  • screening medical al donatoarei
  • stimularea ovariana si recuperarea ovocitelor
  • procedura de fertilizare in vitro in laborator
  • embriotransfer
  • congelarea embrionilor rezultati in urma fertilizarii

NU sunt incluse in pret analizele inaintea procedurii, biletul de avion dus-intors la Atena.

Beneficiaza de experienta unora dintre cei mai buni specialisti din Romania si Grecia!

Optional!  Odata ce au fost obtinuti embrionii congelati si va doriti sa aveti o a doua sarcina ori in caz de esec al procedurii, pretul pentru un al doilea embriotranfer este mai putin de jumatate din pretul pentru o prima procedura.

Inainte de procedura: pasi si analize necesare

Odata diagnosticata infertilitatea si identificata ca solutie terapeutica procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate, vrei sa stii cat costa, unde se poate face si ce sanse de succes ai.

Avem toate raspunsurile la intrebarile tale! Pe langa cel mai bun pret, iti punem la dispozitie o echipa cu multi ani de experienta in domeniu si sute de povesti de succes anual. Pregatim procedura in Romania, medicul te insoteste in Grecia pentru embriotransfer, iar vestea cea mare a confirmarii sarcinii vine aici, acasa!

 

Pregatirea pentru FIV: femei

Pe langa analizele care au dus la indicarea FIV cu ovocite/embrioni donati ca tratament, exista o lista de proceduri/analize prin care trece cuplul inainte de procedura. In general, in cazul femeilor, vorbim despre:

  • control si ecografie transvaginala
  • culturi secretii de col: Babes-Papanicolau, micoplasma, ureaplasma, chlamydia
  • histeroscopie
  • screening boli infectioase
  • alte analize, in functie de istoricul medical al femeii

Pregatirea pentru FIV: barbati

Daca indicatia este pentru fertilizare in vitro cu embrioni donati, atunci aceste analize nu mai sunt necesare in cazul barbatilor. In general, in cazul barbatilor, inainte de FIV cu ovocite donate, vorbim despre:

  • spermograma
  • spermocultura
  • screening boli infectioase
  • grupa de sange si RH

Pasi pentru FIV cu ovocite donate/embrioni donati

 

Odata primit diagnosticul si indicata ca solutie terapeutica fertilizarea in vitro cu ovocite donate/embrioni donati, avem de parcurs urmatorii pasi:
  1. Analize si investigatii pentru pregatirea embriotransferului
  2. Pregatirea endometrului
  3. Sincronizarea cu donatoarea
  4. Prelevarea probei de sperma a partenerului (doar pentru FIV cu ovocite donate)
  5. Fertilizarea in vitro
  6. Embriotransferul
dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie
Dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie

Ce este un donator de ovocite si cum functioneaza procesul de donare?

Sa fii donator de ovocite inseamna o fascinanta calatorie in lumea stiintei si o multumire sufleteasca de a-i ajuta pe altii sa devina parinti. Inainte de acest proces, o analiza a deciziei si o asumare a ei. Este un angajament extrem de serios.

Odata ce s-a inscris pe lista de donatori si a existat o sincronizare cu femeia-receptor, procedura dureaza intre 6 saptamani si 4 luni. Donarea de ovocite nu este raspandita ca “facilitate”, dar in tarile cu traditie, exista endocrinologi care informeaza femeile cu privire la aceasta procedura.

Procedura de donare de ovocite dupa procedura de selectie

  1. Screening initial
  2. Screening medical
  3. Procedura legala
  4. Sincronizare si stimulare
  5. Punctia ovariana – momentul de prelevare a ovulului/ovulelor
dr. Chadi Muheidli
Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie

Screening donatoare de ovocite

Un studiu releva faptul ca 11% dintre donatoarele voluntare nu sunt eligibile pentru aceasta procedura din cauza istoricului genetic ori a rezultatelor testelor genetice care se practica. In 7% dintre cazuri au fost identificate mutatii ale fibrozei chistice, iar in 3,5% un cariotip anormal. In plus, recomandarile specialistilor merg pe o reducere a varstei de recoltare. In prezent, aceasta este de maximum 33 de ani. 

Federatia nationala franceza a centrelor pentru studiul si conservarea ovocitelor umane si a spermei analizeaza constant controlul genetic al donatorilor. Un studiu pe 98 de donatoare si 1.609 donatori releva faptul ca 2% dintre femei au fost excluse din procedura dupa screeningul genetic si inca 2% din cauza cariotipului. Rezultatele pentru donatorii de sex masculin sunt similare: 3,2% au fost exclusi din ratiuni genetice. Cand vine vorba despre boli, cele mai des intalnite sunt alergiile, problemele cardiovasculare si oftalmologice.

Data fiind prevalenta ridicata a fibrozei chistice, care este cea mai des intalnita anomalie autozomala decisiva in tarile nordice, Autoritatea de Reproducere Umana si Embriologie din Marea Britanica recomanda screeningul pentru fibroza chistica si Tay-Sachs, dar si pentru citomegalovirus si HIV. Toate clinicile licentiate sunt acum obligate sa informeze cuplurile daca un donator a fost scanat pentru fibroza chistica, precum si despre riscurile pe care le fatul rezultat din fertilizare cu celula de la donator. In plus, clinicile sunt incurajate sa testeze si cuplurile receptoare. Un donator scanat primeste informatii care il pot ajuta in deciziile personale in ceea ce priveste reproducerea, dar il pot si informa asupra riscului pe care il au mostenitorii lui deja nascuti.

1. Selectia donatoarei

Daca vorbim de un donator la prima experienta de acest gen (sau la a doua incercare, dar nu ai mai facut asta de mult timp), odata selectat, se face un screening initial la cabinetul medicului. Daca esti la distanta de cabinetul central, acolo unde va avea loc punctia ovariana, atunci poti face un prim screening la cabinetul medicului din localitate. Fiecare medic are protocolul sau, dar iata liniile generale, care nu lipsesc din testare:

  • Un test hormonal in a 3a zi de menstruatie si, in afara acestei perioade, o ecografie transvaginala
  • Un test psihologic (dureaza 3-4 ore), care se face doar dupa ce rezultatele testelor anterioare se dovedesc a fi unele bune

2. Screening medical

In momentul in care rezultatele primei testari sunt favorabile si s-a obtinut avizul psihologic, medicul care va efectua procedura va examina pacienta pentru a efectua propriul test medical si genetic. Daca pacienta are resedinta in apropierea zonei unde se va avea loc interventia, programarea vizitei va fi facuta cu ajutorul asistentei. Daca pacienta locuieste in alt oras sau in alt stat, o agentie de turism se va ocupa de aranjamentele calatoriei.

De obicei, calatoria pentru acest tip de testare dureaza si necesita o sedere peste noapte. Pacienta va calatori singura, cel putin acestea sunt costurile suportate de clinica. In etapa prelevarii ovulelor, ea trebuie sa fie insotita, iar costurile sunt suportate pentru acest demers. In mod obisnuit, astfel de vizite includ testari medicale/genetice, precum si recoltarea unor probe de sange pentru testarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala, HIV, hepatita si a consumului de droguri/nicotina.

!!! Atentie, cantitatea de nicotina trebuie sa fie 0. Daca esti fumatoare, atunci trebuie sa renunti la consumul de tutun cu cel putin 3 luni inainte.

ovocite donate cu succes

3. Etapa birocratica a procedurii

Dupa ce se trece cu brio de cele doua testari, dar inainte de stimularea ovariana, exista o etapa in care se rezolva diferite aspecte legale, prin semnarea unui contract intre donator si clinica. Donatorul accepta procedura si consecintele ei, ceea ce se intampla si cu receptorul – femeia care va primi embrionul rezultat din fertilizarea in vitro a ovocitului donat si a produsului seminal donat de partener.

4. Sincronizarea si stimularea

Donatorul primeste un calendar cu modul in care se foloseste medicatia pentru stimulare. Odata semnat contractul despre care vorbeam etapa anterioara, donatorul trece la aceasta medicatie, menita sa creasca numarul de ovocite produse de ovare. Medicatia presupune pilule si injectii, pe o perioada de 2-3 saptamani. Totul depinde de sincronizarea cu tratamentul luat de femeia-receptor. Ca reactii, pot fi notate  – pe termen scurt – dureri de cap, usoare stari febrile si/sau o stare de oboseala trecatoare. Sigur, se poate sa nu existe niciun efect advers, asta pentru ca hormonii introdusi au influente diferite de la persoana la persoana. Odata inceputa stimularea, se poate ca donatorul sa treaca prin stari/senzatii asemanatoare celor pre-menstruale.

Cat timp exista tratament medicamentos, donatorul este monitorizat pentru a se verifica raspunsul la hormoni. Programul donatorului ramane flexibil in tot acest timp, caci este nevoie de o serie de programari facute in functie de evolutie. Se fac analize de sange si ecografii transvaginale.

5. Punctia ovariana si prelevarea de ovocite

Atunci cand ovocitele sunt mature, donatorul revine in clinica pentru punctia ovariana, care de obicei este programata in timpul diminetii. Prelevarea de ovocite dureaza in jur de 20-30 de minute si necesita o perioada de recuperare de 1-2 ore de recuperare postoperatorie.

Punctia ovariana este realizata vaginal si ovocitele sunt extrase sub ghidaj ecografic. In timpul procedurii, se realizeaza o usoara sedare. Este firesc ca dupa procedura sa existe crampe si o usoara sangerare. Imediat dupa procedura, femeia nu poate concepe un copil, caci ovocitele au fost extrase. Relatiile sexuale sunt interzise de la inceputul medicatiei si 7-14 zile dupa punctia ovariana. Costurile pentru deplasare sunt acoperite de clinica, atat pentru donator, cat si pentru insotitorul cu care vine pentru procedura.

6. Fertilizare in vitro si embriotransfer

Abia in aceasta etapa este nevoie ca femeia sa fie prezenta in Grecia, pentru a primi embrionul rezultat in urma FIV cu ovocite donate sau embrioni donati. In urma procedurii, nu exista indicatii speciale, se poate programa revenirea in Romania in aceeasi zi, sub atenta supraveghere a specialistului care va insoteste.