Home » Costuri FIV Ovocite Donate/Embrioni Donati
Costul este de 5.000 Euro pentru prima procedura, cost care nu include transportul in Grecia si cazarea (care este optionala, caci din punct de vedere medical va puteti intoarce in Romania in aceeasi zi).
In cazul in care procedura nu este una cu succes ori va doriti o noua sarcina si avem embrioni congelati, costul este de 1.500 de euro pentru al doilea embriotransfer.
Precizam faptul ca donatoarele de la care provin ovulele sunt anonime, ofera ovulele benevol sau in mod altruist. Conform legii elene, donatoarele trebuie sa aiba varsta intre 18 si 33 de ani. Ele sunt selectate dupa criterii medicale stricte. Limita maxima de varsta pentru a fi receptoare de ovocite donate este de 54 de ani in momentul transferului de embrioni.
Programul de donare de ovocite se bazeaza atat pe ovocite proaspete, cat si pe ovocite criogenate prin sistemul de vitrificare. Ovocitele sunt alese in concordanta cu caracteristicile receptoarei. In concordanta cu legile Greciei, se pot transfera intre unu si doi embrioni. In ziua de transfer, femeia este informata despre numarul si calitatea embrionilor. Medicii si embriologii discuta si indruma cu privire la numarul de embrioni care trebuie sa fie transferati, in functie de istoricul medical, numarul de incercari FIV din trecut si de riscul de sarcini multiple.
In plus, unele dintre clinicile partenere ofera pachete care permit returnarea banilor in caz de insucces. Sunt incluse pana la trei tentative de fertilizare in vitro, cu donare de ovule si transfer de embrioni. Costul in acest caz este de 14.500 Euro. Programul de returnare a banilor reprezinta o optiune de plata ideala pentru cuplurile ce doresc sa efectueze fertilizare in vitro, dar se tem de esec si de pierderea sumelor alocate. Nu putem sa garantam de la inceput reusita, insa procentul ridicat al succesului nostru, ne ofera posibilitatea de a pune in aplicare un program de returnare a banilor. Urmand acest program, va vor fi returnati banii depusi, in caz de sarcina clinica nereusita, adica in cazul in care nu este vizibila activitatea cardiaca a embrionului, la ecograf, in saptamana a saptea de sarcina.
Procedura este ilegala in Romania. Prin urmare, echipele noastre colaboreaza cu specialisti din Grecia in acest caz. Grecia dispune de o lege pentru maternitate-surogat si pentru donatori de ovule inca din 2002, reglementate de articolul 1458 din Codul civil grec si Legea 3305/2005 – Aplicarea reproducerii asistate medical.
Receptorii pot fi un cuplu heterosexual casatorit sau necasatorit ori o femeie singura. Nu exista nicio cerinta ca embrionii creati sa aiba vreo legatura biologica cu oricare dintre primitori, cu toate acestea, atunci cand sunt utilizati embrioni donati, acest lucru poate duce la complicatii semnificative in ceea ce priveste cererile de pasapoarte, in special pentru cetatenii din Regatul Unit.
Clinicile grecesti pot oferi donatoare de ovocite, verificate corespunzator.
Aprobarea de catre instanta a acordurilor de maternitate surogat este obtinuta inainte de transferul de embrioni. Furnizorii si avocatii greci de maternitate surogat se vor ocupa de acest proces pentru tine. Dureaza 2-3 luni. Nu vi se cere sa fiti intotdeauna prezent la procedurile judiciare. O copie a contractului de maternitate surogat se depune la tribunal.
Hotararea instantei va stabili ca partile sunt eligibile, in conformitate cu legislatia greaca, sa incheie un acord de maternitate surogat si va spune ca orice copil conceput este copilul receptorului/receptorilor si nu al mamei-surogat. Surogatul nu are capacitatea de a se razgandi odata ce transferul embrionului a avut loc.
Costul este unul variabil, dar cu titlu informativ se situeaza in jurul sumei de 70.000 euro. Va stam la dispozitie pentru detalii.
Nu ezita sa ne pui intrebari! Iti vom raspunde in cel mai scurt timp!