Embrioni congelati in Grecia

Embrioni congelati in Grecia, sursa blog.petrolaw.biz

Daca te gandesti la embrioni congelati in Grecia, trebuie sa iei in calcul o serie de aspecte financiare si medicale importanta. In plus, trebuie sa stii ca embrionii pot fi stocati in conditii speciale timp de cinci ani. Aceasta este una din variantele de lucru in ceea ce priveste embrionii care nu au fost folositi intr-o procedura de fertilizare in vitro.

Dupa stimularea ovariana prin care trece femeia de la care se recolteaza, se obtin mai multe ovocite. Este o situatie similara fie ca vorbim despre ovocite proprii ori donate. Acestea se pot conserva sub forma initiala sau pot fi fertilizate cu sperma partenerului si criogenate ca embrioni.

Embrioni congelati in Grecia, in clinica Medimall

Chiar daca in cadrul unei proceduri se obtin mai multi embrioni, nu toti sunt transferati in uterul mamei. La o procedura de fertilizare in vitro se folosesc unu-doi embrioni.

Legea din Grecia prevede mai multe solutii pentru embrionii ramasi. Astfel, embrionii de calitate A, neutilizati intr-un anumit ciclu FIV, pot fi mentinuti in azot lichid, la -196 ºC, pentru a fi utilizati intr-un alt ciclu.

Embrionii congelati pot fi folositi pentru o noua fertilizare in vitro, in cazul in care prima a fost nereusita, sau pentru un al doilea copil. De asemenea, dupa cei cinci ani in care embrionul poate sta congelat in clinica, el poate fi distrus sau donat altui cuplu, in scopuri reproductive.

Cuplul care detine acel embrion poate sa-l doneze inclusiv clinicii, pentru activitati de cercetare medicala. Regula generala este ca, dupa 5 ani de conservare, embrionii congelati trebuie donati sau distrusi.

In general obtinem 10-12 ovocite la un ciclu de stimulare in cazul ovocitelor donate. Pentru cele proprii, numarul este mai mic. Nu toate devin embrioni de calitate A. Din ceea ce obtinem, transferam unul sau doi, astfel ca mai raman. In functie de ce-si doreste fiecare cuplu in parte, embrionii pot fi congelati, donati sau distrusi. Acest embrioni pot fi folositi apoi fie pentru a obtine o sarcina, in cazul in care prima procedura nu a fost reusita, fie pentru a avea un al doilea, al treilea copil. In Grecia, unde este clinica cu care colaboram, exista aceasta posibilitate.

dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie
sursa foto: geneticliteracyproject.org

Programul Medimall cu ovocite donate

Procedurile de fertilizare in vitro cu ovocite donate se fac atat cu ovocite proaspete, cat si cu ovocite congelate prin sistemul de vitrificare. Cercetarile medicale au aratat ca exista o diferenta mica in ceea ce priveste rata de succes in obtinerea sarcinii in functie de tipul de ovocit, proaspat sau congelat.

La Medimall testul pozitiv de sarcina pe embrion transferat este de 75% si rata de sarcina clinica este mai mare de 65%.

Donatoarea de ovocite este aleasa in functie de caracteristicile mamei-receptor. Aceasta din urma nu va primi nicio informatie despre femeia care doneaza, conform legislatiei elene. Donatoarele sunt anonime si ofera ovocitele benevol. Legea prevede ca trebuie sa aiba intre 18 si 35 de ani si sa fie selectate dupa criterii medicale stricte. Limita de varsta pentru mamele-receptor este de 50 de ani in momentul transferului de embrioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 5 =