FIV in Grecia – informatii esentiale

FIV in Grecia

Cupluri din toata lumea care isi doresc un copil prin tehnici de reproducere umana asistata aleg sa faca FIV in Grecia. Faptul ca nu exista liste de asteptare pentru FIV cu ovocite donate a facut din Grecia o destinatie foarte populara pentru cuplurile care vor sa devina parinti. Conform legii, in Grecia donatorii de ovocite si de sperma sunt anonimi, astfel ca multe persoane aleg sa doneze. De asemenea, preturile sunt competitive, ceea ce duce la un numar mare de solicitari.

FIV in Grecia. Testarea donatorilor

Legislatia din Grecia prevede efectuarea mai multor testari medicale obligatorii in cazul donatorilor. Astfel, se fac analize pentru hepatita B si C, HIV, sifilis, chlamydia, chiar si analize cromozomiale. De asemenea, donatorii trec printr-un screening psihologic pentru a se stabili ca inteleg consecintele actului de donare. Cuplul care primeste ovocitul sau embrionul donat va avea acces si la informatii despre aspectul fizic al donatorului. Este vorba aici despre inaltime, greutate, culoarea parului, culoarea ochilor, a pielii, grupa de sange si nivelul de educatie. Prin mai multe teste medicale trec si cei doi viitori parinti, respectiv cuplul-receptor.

Costuri pentru FIV in Grecia

Cele peste 50 de clinici de reproducere umana asistata din Grecia practica preturi competitive, de cele mai multe ori mai mici decat in alte tari europene.

Legislatia pentru FIV in Grecia

Legea care reglementeaza procedurile de reproducere umana asistata in Grecia, respectiv Legea 3305/2005, a aparut in ianuarie 2005. Legea prevede ca varsta limita pentru o astfel de procedura este de 54 de ani, in cazul femeilor. Pentru barbati nu exista aceasta limitare. Femeile singure pot face FIV cu sperma de la donator. Cuplurile necasatorite trebuie sa semneze acte notariale prin care partenerul isi da acordul pentru tratament si isi ia angajamentul ca va fi tatal legal al copilului. Conform legii, donarea de ovocite si de sperma este anonima. De asemenea, se poate alege sexul bebelusului, dar acest lucru este permis doar daca exista motive medicale in acest sens.

Reglementari in cazul transferului de embrioni

Legislatia prevede transferul unui anumit numar de embrioni, in functie de tipul de procedura care se efectueaza:

  • femei sub 35 de ani, la FIV cu ovocite proprii, cel mult doi embrioni se transfera
  • femei cu varste intre 35 si 40 de ani, FIV cu ovocite proprii, la primele doua proceduri se transfera cel mult doi embrioni. Daca se mai fac proceduri, se pot transfera si trei embrioni.
  • femei de 40 de ani, FIV cu ovocite proprii, se pot transfera trei embrioni
  • femei peste 40 de ani, FIV cu ovocite proprii, se pot transfera patru embrioni la o procedura
  • in cazul tuturor femeilor care apeleaza la FIV cu ovocite donate, se pot transfera doar doi embrioni
sursa info: fertilityclinicsabroad.com
sursa foto: ivfathenscenter.gr, medimall.gr, m-travel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + fourteen =