Fertilizarea in vitro, sanse de reusita

Fertilizare in vitro, sanse de reusita-nypost.com

Numarul cuplurilor care nu pot obtine sarcina pe cale naturala este tot mai mare in ultimii ani. Diagnosticul de infertilitate este unul greu de acceptat. In prezent, cu ajutorul tehnicilor de reproducere umana asistata cele mai multe cupluri isi indeplinesc visul de a deveni parinti. In ceea ce priveste fertilizarea in vitro, sanse de reusita mari intalnim in tari precum Grecia, Cehia, Spania, Polonia sau Ucraina. In Romania, singura procedura de fertilizare in vitro permisa de lege este cea cu ovocite proprii.

Fertilizarea in vitro, sanse de reusita

Sansele de reusita ale unei fertilizari in vitro depind foarte mult de varsta femeii si de tipul de procedura ales. Numarul de ovocite al unei femei scade o data cu inaintarea in varsta. Astfel, pentru FIV cu ovocite proprii putem vorbi despre un procent de 40% la femeile cu varste intre 30 si 35 de ani. Acelasi tip de procedura nu depaste 20% la femeile cu varsta de peste 40 de ani. In cazul unei fertilizari in vitro cu ovocite donate sansele sunt mai mari. Studiile arata ca pentru FIV cu ovocite donate proaspete rata de succes este de peste 55%.


Desi legea din tara nu le ofera prea multe optiuni cuplurilor care au nevoie de FIV, acest lucru nu ii impiedica sa se indrepte spre tari in care legile sunt reglementate in acest sens.


Fie ca este vorba despre ovocite donate sau embrioni donati, Grecia este in topul celor mai cautate tari din Europa. Preturile sunt accesibile, iar rata de succes se ridica la 64%.

Embrioni donati, cele mai mari sanse de reusita

Pentru fertilizarea in vitro, sanse de reusita mari se intalnesc la procedura cu embrioni donati. Studiile arata ca 37% din transferurile de embrioni duc la nastere. Pe langa sansele mari de reusita se adauga si faptul ca poti alege donatori cu trasaturi asemanatoare si ca vei putea da nastere copilului tau. De retinut este ca un procent destul de mare din sarcinile obtinute in urma transferurilor embrionare sunt gemelare. Acest lucru poate sa insemne o nastere prematura sau o greutate mai mica a fatului.

Sansele de reusita ale procedurilor de fertilizare sunt un aspect foarte important atunci cand sunt singura varianta de a obtine sarcina. Dar, inainte de sanse trebuie stabilit, impreuna cu specialistul in infertilitate, ce tip de procedura este potrivit pentru cazul tau. Alt aspect care nu trebuie neglijat este cel privind legislatia.

Daca procedura de care ai nevoie nu este legala in Romania, mai exista o sansa. Poti alege un medic care colaboreaza cu tari in care legile sunt permisive.Vei incepe pregatirea in tara, iar fertilizarea propriu-zisa va avea loc in tara aleasa de tine. Un beneficiu major al acestei optiuni este faptul ca medicul te va asista pe perioada procedurii si apoi va monitoriza sarcina obtinuta, cunoscand toate detaliile.

Sursa foto: nypost.com; parentsoffertility.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =